cappuccino

Az organic és specialty kávé nemcsak egy kávé, de üzenetet közvetít munkatársai felé, a kávéval dolgozó farmerek munkájának megbecsülésén keresztül.


Peru CECAFE specialty kávé

CECAFE szervezet 2006-ban alakult 80 amazonasi termelő összefogásából, Gilmer Sánchez vezetésével, azzal a céllal, hogy együttműködésük által fejlődjenek. Mára a CECAFE több mint 800 tagot számlál, köztük 165 női farmert. Együtt dolgoznak azon, hogy piaci versenyképességüket folyamatosan emelni tudják, technikai és financiális támogatásokat biztosítanak és igényelnek, valamint közösségükön belül több szociális és környezeti programot futtatnak. Ilyen előnyök pl a tételeik online nyomonkövethetősége, a minőség-ellenőrzés vagy az edukációba fektetett energia.

Szüret idején a gazdák leválogatva, kézzel szüretelnek. A cseresznyéket tiszta vízben átmossák, és a szárító ágyakra terítik. Minden tételt gondosan felcímkéznek, és jól elkülönülő helyeken tartják variáns és szüret napja szerint kategorizálva. Az egyenletes száradás érdekében rendszeresen átforgatják.

Ez a natural tétel a pörkölőmestert, Körmendi Gábort az első kóstolásnál a nagymamáink által sütött szilvalekvárral töltött hájas kifli illatára és ízére emlékeztette és bízunk benne, hogy Téged is egy ilyen nosztalgikus időutazásra hív a gyermekkorodba.

Colombia Finca Santa Rosa

Akárcsak a San Lorenzo régió többi farmja, a Santa Rosa is igencsak picike: a tulajdonos, Jose Efrain Villada családjával 1 hektáron gazdálkodik. A helyzet előnye, hogy teljes mértékben ők felügyelik a szüret minőségét, nincs szükségük szezonális munkásokra, akik utasítás alapján szüretelik az érett cseresznyéket, hiszen ők maguk képesek ellátni a feladatot.

A San lorenzoi mikroklíma és környezet már bizonyította potenciálját a kiemelkedő kávétételek terén. Mindez ötvözve Jose aprólékos, odafigyelő gazdálkodási és feldolgozási módszereivel, Finca Santa Rosáról folyamatosan magas minőségű tételek érkeznek.
Szüret idején a szemek először a magozógépbe kerülnek, ami mechanikusan eltávolítja a gyümölcshús nagyjából 95%-át, a többit rajta hagyja. Ez a vékony gyümölcshús réteg járul hozzá a tétel komplex és gazdag édességéhez. Villada egy rövid, száraz fermentációs folyamat során megszabadul a gyümölcshús maradék részétől is, majd röviden átmossa tiszta vízben. Miután átmosta, a szemeket emelt ágyakra teríti, ami segíti az egyenletes száradást.

Mosott eljárással feldolgozott Castillo variáns

Béreljen tőlünk kávégépet, mert...

...mert a kollégák elégedettsége egyre fontosabb!

Kimagasló ár-érték arány mellett olyan, prémium minőségű kávévariációkat fogyaszthatnak a munkatársai és ügyfelei, ami garantáltan emlékezetessé teszi a napjukat!

logo-coffice.png - kávézó az irodában

  • Felpörgeti és jó kedvre deríti a munkatársait
  • Vidámabbá teszi a szürke hétfőket
  • Elindítja a kreatív munkavégzési folyamatokat
  • Megmelengeti ügyfelei szívét
  • Munkatársai helyben tudják elfogyasztani prémium minőségű kávéikat időpazarlás nélkül