cappuccino

A Fairtrade és specialty kávé nemcsak egy kávé, de üzenetet közvetít munkatársai felé, a kávéval dolgozó farmerek munkájának megbecsülésén keresztül.


Ethiopia-2.png

Ethiopia Chelchele specialty kávé

Etiópia a kávék világában kimondottan különleges helyen áll. Nemcsak a hozzá kapcsolódó mondai háttér miatt, de a helyiek kávéhoz való viszonya is eltér a többi termővidéktől. A kávénövény itt ugyanis nem pénz terményként került be a köztudatba, termelése, feldolgozása és fogyasztása egyszerűen a mindennapok részévé vált. Épp ezért a lekövethetőség a mosóállomásokig lehetséges, a kávé jelentős része ugyanis kistermelőktől származik, akik átlagosan kevesebb mint fél hektáros területen gazdálkodnak. Chelchele kebelében lévő mosoállomás is hasonlóképp épül fel. A Yirgacheffe régióból származó kávék általában virágos, citrusos jegyekkel rendelkeznek, kiemelkedően édesek, gyakran tejkaramella és mandula jegyeivel.
Ez a natural tétel 18-20 napig száradt az emelt, afrikai ágyakon, ízjegyei így komplexebbek, érett málna, cseresznye ízjegyei, valamint boros savjegyek jellemzik.

Rwanda Musasa

Ízjegyek: ribizli, citromos ice tea, tejcsokoládé, selymes lecsengés
A Nílus kongói szakaszánál, mintegy 227 kilométernyi mesés tájon át vezet az a szakasz, ami végül a Kivu tó partján álló Musasa kávémosó állomáshoz visz. Musasa 2013-ban kezdte meg a működését, majd éveken át erősödve végül egy Cup of Excellence győzelmet is magáénak tudhat. A szüretet mindenki a saját birtokán kézzel végzi. Leválogatást követően a cseresznyéket bezsákolják és változatos közlekedési formában Musasába szállítják, legfeljebb 15 kilométeres távot megtéve. Beérkezés után a szemeket újra átválogatják, így csökkentve az esélyét, hogy a tételbe éretlen vagy sérült szemek kerüljenek. Az újbóli leválogatás a fizetség miatt is fontos: a gazdák terményeik súlya és minősége alapján kapják a fizetséget. 300 szárító ágy várja, hogy magozás után a cseresznyék kikerüljenek. A túlerjedést megelőzendő, a kiterített ragacsos masszát fél óránként átforgatják, a nap legforróbb időszakaiban pedig lefedik.
Variáns: Bourbon, Mibirizi, Jackson
Feldolgozás: honey

rwanda-2.jpg

burundi-2.jpg

Burundi Yandaro

Ízjegyek: barack, szőlő, limonádé, fehércsokoládé. A névadó folyó völgyében fekvő területen, a környező 22 domb centrumában fekszik a Yandaro mosó állomás. A hely sokat profitál a közeli Kibira esőerdő közelségéből. A legtöbb termelő család 200-250 cserjével gazdálkodik, így a szüret szinte teljes egészében családi esemény. A minősítési folyamat a cseresznyék átvételétől folyamatosan zajlik. A magozást, a fermentációs időt, a mosást, az osztályozást és a végső szárítást mind szigorú figyelemmel kísérik, többször átválogatják és osztályozzák. Minden egyes tételnek saját azonosítója van.

Béreljen tőlünk kávégépet, mert...

...mert a kollégák elégedettsége egyre fontosabb!

Kimagasló ár-érték arány mellett olyan, prémium minőségű kávévariációkat fogyaszthatnak a munkatársai és ügyfelei, ami garantáltan emlékezetessé teszi a napjukat!

logo-coffice.png - kávézó az irodában

  • Felpörgeti és jó kedvre deríti a munkatársait
  • Vidámabbá teszi a szürke hétfőket
  • Elindítja a kreatív munkavégzési folyamatokat
  • Megmelengeti ügyfelei szívét
  • Munkatársai helyben tudják elfogyasztani prémium minőségű kávéikat időpazarlás nélkül