A tavasz beköszöntével nemcsak a természet éled újjá, hanem mi is új energiákkal töltődünk fel. A húsvéti időszakban is jó ötlet a különleges kávék készítése, és hogy változatos tavaszi kávékkal és kávés süti receptekkel lepjük meg kollégáinkat az irodában. Az alábbiakban néhány egyedi húsvéti ital és desszert receptet osztunk meg, amelyekkel feldobhatjuk a tavaszi reggeli kávé szüneteket.
A tavasz kávé nélkül, mint a húsvét csoki nélkül: Extra csokis kávé recept
A húsvéti alkoholmentes italok közül egyértelműen a kávé vezeti a toplistát, azt pedig már kisgyermekként is tudtuk, hogy nincs húsvét csoki nélkül! Szerencsére a csokoládé és a kávé tökéletes párost alkotnak, különösen tavasszal, amikor egy kis extra energiára van szükségünk. Az alábbi extra csokis kávé receptje egyszerűen elkészíthető, és garantáltan feldobja a napot! :-)
Hozzávalók:
- 5 g kakaópor vagy csokoládéreszelék
- 1 csésze frissen főzött eszpresszó
- 2,5 dl felmelegített és habosított tej
- Ízlés szerint tejszínhab és csokoládéreszelék a díszítéshez
Elkészítés:
- Tegyük a kakaóport vagy csokoládéreszeléket egy csésze aljára.
- Öntsük rá a frissen főzött eszpresszót, és keverjük össze.
- Adjuk hozzá a felhabosított tejet, és ismét keverjük össze alaposan.
- Díszítsük tejszínhabbal és csokoládéreszelékkel.
Ez a csokis kávé recept tökéletes választás a tavaszi kávé szünetekhez, és garantáltan elnyeri a kollégák tetszését.
A húsvéti italok királya: Eggspresso
A húsvéti ételek és italok készítése közben érdemes kipróbálni néhány különleges kávé receptet, amelyek nemcsak finomak, hanem látványosak is. Az alábbiakban két ilyen ünnepi kávé receptet mutatunk be.
Eggspresso
Az eggspresso egy kreatív és látványos húsvéti ital, amely egyesíti a csokoládé és a kávé ízét.
Hozzávalók:
- 1 üreges csokoládétojás
- 1 adag frissen főzött eszpresszó
Elkészítés:
- Helyezzük a csokoládétojást egy kávés csészébe vagy kis pohárba, esetleg tojástartóba.
- Óvatosan öntsük bele a forró eszpresszót a csokoládétojásba, hagyva, hogy a csokoládé megolvadjon és összekeveredjen a kávéval.
A tavaszi kávés süti receptek győztese: Kávés sajttorta
A kávés sajttorta egy különleges desszert, amely tökéletesen illik a tavaszi időszakhoz és a húsvéti ünnepekhez, az irodai kávégép mellé bekészítve pedig garantáltan mosolyt csal a munkatársak arcára.
Az alábbi recept segítségével könnyedén elkészíthetjük ezt a finomságot!
Hozzávalók az alaphoz:
- 200 g darált zabkeksz
- 10 g holland kakaópor
- 50 g vaj
Hozzávalók a krémhez:
- 500 g mascarpone
- 100 g cukor
- 40 ml kávé
- 30 ml habtejszín
- 1 tk vanília kivonat
- 3 tojás
Hozzávalók a ganache-hoz:
- 100 g tejcsokoládé
- 50 ml habtejszín
- 20 ml kávé
- A darált kekszet keverjük össze a kakaóval és az olvasztott vajjal, és nyomkodjuk egy tortaforma aljába. A sütőt melegítsük fel 165 C fokra, majd 10 perc alatt süssük meg a kekszes alapot.
- A sütőt ne kapcsoljuk ki, és tegyünk az aljába fél liter forró vizet egy hőálló tálba. Ebben a gőzben fogjuk sütni a sajttortát.
- A krémhez habverővel keverjük simára a mascarpone-t, majd adjuk hozzá a cukrot, a lefőzött kávét, a tejszínt és a vaníliát, majd keverjük el. Ezután adjuk hozzá egyesével a tojásokat is.
- Ha kész kanalazzuk a kekszes alapra, majd mehet is a sütőbe 165 C fokon 60 percre. Amikor kész, ne vegyük ki a sütőből: nyissuk ki résnyire a sütő ajtaját, és hagyjuk a sütőben kihűlni a sajttortát.
- Amikor kihűlt készítsük el a ganache-t: ehhez aprítsuk fel a csokoládét, öntsük rá a kávét és a tejszínt, majd mikrózzuk 1 percig és keverjük addig, amíg a csokoládé fel nem olvad. Öntsük a sajttorta tetejére, majd mehet is a hűtőbe 2-3 órára.
Ne csak otthon, hanem az irodában is kísérletezz!
Ezeket a különleges kávé recepteket és kávés süti recepteket nemcsak a húsvéti asztalnál érdemes kipróbálni, hanem az irodában is. A kávégép bérlés lehetővé teszi, hogy különleges kávék készítésével kísérletezz. Egy finom tavaszi reggeli kávé vagy egy édes kávés desszert feldobhatja a munkahelyi napokat, összehozhatja a kollégákat, és élvezetesebbé teheti a kávészüneteket. Kísérletezz, próbálj ki új ízeket, és oszd meg a tapasztalataidat a munkatársaiddal is!