Bezárás
icon close

Hová szeretnétek kávégépet?

Hány kávét fogyasztotok naponta?

Hány kávégépre van szükségetek?

Mely típusú kávékat részesítitek előnyben?

Kérlek, ellenőrizd le az email címet!
Kérlek, ellenőrizd le a telefonszámot!
Kérlek, ellenőrizd le a cégnevet!
Kérlek, ellenőrizd le az irányítószámot!
Kérlek, ellenőrizd le a kapcsolattartót!
Kérlek, fogadd el az adatkezelési tájékoztatót!
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Munkahelyi wellbeing: kávé szünet nélkül előbb felmondunk?

Egy friss kutatás szerint a munkahelyi kávé szünet 77%-kal javítja a termelékenységet. De tényleg hamarabb felmond, aki nem mehet kávé szünetre?

Munkahelyi wellbeing
Szerző
KoffeinService
Olvasási idő
6
perc
Kategória
Munkahely

A munkahelyi wellbeing, azaz a munkahelyi jóllét egyre inkább előtérbe kerül a modern irodai környezetben. A boldog, elégedett munkavállalók ugyanis hosszú távon hatékonyabban dolgoznak, kevesebbet hiányoznak, és hűségesebbek is a munkáltatójukhoz. 

Ezen belül egyre kitüntetettebb figyelmet kap egy egyszerű, ám annál fontosabb tényező: a kávé szünet. De vajon miért van ekkora jelentősége ennek a látszólag apróságnak a munkahelyi teljesítményre és elégedettségre? Mi történik, ha megszűnik a közös kávézás lehetősége?

A kávé, mint a munkahelyi ösztönzés legjobb eszköze

Az irodai kávéfőző jóval több mint egy gép: az irodai kávézó sarok vagy teakonyha sokkal inkább közösségi térként funkcionál, amely ösztönzi a kollégák közötti kapcsolatépítést és oldja a stresszt. 

Az irodai kávégép bérlés ma már egyre népszerűbb megoldás, mivel számos előnnyel jár. Egyrészt, a cégeknek nem kell megvásárolniuk drága gépeket, másrészt a bérleti konstrukciók gyakran karbantartási szolgáltatást is magukban foglalnak, így a hibák gyorsan javíthatók. Már csak egy csomag jó minőségű kávébab kell, és a munkavállalók nem maradnak kávé nélkül. 

A jól elérhető, kiváló minőségű kávé nagy vonzerővel bír a munkavállalók számára, és növeli a munkahelyi elégedettséget. Egyre több kutatás igazolja, hogy a közös munkahelyi kávézás javítja a csapatmorált és elősegíti a hatékony együttműködést. A kávé tehát nemcsak egy ital, hanem a munkahelyi kultúra része is, amely hozzájárul a pozitív munkahelyi légkör kialakításához.

A kávéfogyasztás előnyei a termelékenységre nézve

A kávészünetek jótékony hatása nem csupán egyéni tapasztalatok alapján bizonyított. Egy nemrégiben készült, 30 résztvevővel végzett kísérlet során kiderült, hogy a kávészünetek szignifikáns hatással vannak a termelékenységre. A résztvevők egy hetet töltöttek el kávészünet nélkül, és a hét végén 77%-uk számolt be arról, hogy csökkent a termelékenysége. Ez a csökkenés átlagosan 23%-os volt.

Ez azt jelzi, hogy a rendszeres kávészünetek fontosak a mentális felfrissülés és a koncentráció megőrzése szempontjából. A kávé hatása több szempontból is kedvező:  az italban található koffein stimulálja az agyat, javítja a figyelmet és növeli az energiaszintet, így segít fenntartani a munka hatékonyságát. 

Ráadásul a kávészünet nemcsak egyéni szinten növeli a termelékenységet, hanem a csapatmunkára is pozitív hatással van. Az informális beszélgetések, brainstormingok gyakran a kávézás közben alakulnak ki, ami elősegíti az innovatív megoldások és ötletek megszületését.

Kávé nélkül nem bírjuk – Felmondanál, ha nem lenne kávé szünet?

A kávé a modern munkahelyek alapvető kiegészítője lett, hiánya komoly következményekkel járhat a munkavállalók jólétére és teljesítményére nézve. A fent említett kutatás szerint, ha megszűnnének a kávészünetek, a dolgozók

 

  • 94%-a kevésbé érezné jól magát az irodában,
  • 84%-a kevésbé élvezné a munkáját,
  • 70%-uk pedig nagyobb eséllyel gondolkodna el a felmondáson.

A kávé szünet tehát nemcsak egy kis pihenés, hanem a munkahelyi közösségi élet egyik kulcseleme is. A közös kávézások lehetőséget adnak a kollégáknak, hogy oldottabb légkörben beszélgessenek, megosszák egymással a gondolataikat, vagy éppen új ötleteket szülessenek egy-egy rövid szünet alkalmával.

A cikk végére értél. Eljött a kávé szünet ideje!

További híreink

őszi kávé recept
fenntarthato-kave
kávégép bérlés
specialty kávé
Automata-kavefozo
Kávé a világ körül
alkoholos kávé receptek
kávé-termelő-országok
munkahelyi kávézás
specalty kávé
kávézás története
munkahelyi kavezas
produktivitás
mikor kávézzunk
kávés receptek
frissen pörkölt kávé
kávé sarok
jegeskave-recept
legjobb kávéfőző otthonra
kávéfőző irodába
ipari kávégép bérlés
Környezetbarát kávézás
Tea vagy kávé
Minőségi kávé
Kávék koffeintartalma
professzionális kávégép
barista kávégép
olasz espresso
irodai kávészünet
Olvasási idő:
3
perc
Munkahely

Kávét minden munkahelyre

magas minőségű szemeskávék
hatékony munkavégzés kávé után
pilvax kávéház
Olvasási idő:
4
perc
Lifestyle

Kávés nemzet a magyar?

este is fogyasztható kávé
Terbócs László
Értékesítési vezető
koffeinservice team 19

Próbálj ki minket 7 napon át kötelezettségmentesen

01

Gyors ajánlatkérés

Fordulj hozzánk bizalommal, és profi csapatunkkal 1 munkanapon belül összeállítjuk testreszabott kávézási ajánlatodat

02

7 napos tesztidőszak

Próbáld ki kollégáiddal csúcskategóriás gépeinket, és kóstoljatok barista kávékülönlegességeket egy héten át kötelezettségmentesen

03

Szerződéskötés

Ha tetszett a tesztidőszak, akkor már csak a digitális aláírásod kell hozzá, hogy innentől minden irodai kávéügy a mi dolgunk legyen